ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές άνω των 49€
 
Πώς να διπλώσω τις πετσέτες φαγητού
02 Μαϊ

Πώς να διπλώσω τις πετσέτες φαγητού

Αναρτήθηκε από: Eleni Διαβάστηκε: 493 Σχόλια: 0

Είστε νέα νοικοκυρά, μόλις αγοράσατε το καινούργιο σας πανέμορφο τραπεζομάντηλο φαγητού, που είναι σετ με πετσέτες κι ανυπομονείτε για το πρώτο σας "καλό" τραπέζι! Θέλετε να είναι όλα στην εντέλεια! Μην περιοριστείτε, λοιπόν, να διπλώσετε απλά στα τέσσερα τις πετσέτες. Ετοιμάστε κάτι πιο εντυπωσιακό, που θα κλέψει τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας! Θέλω να σας προτείνω δύο σχέδια που προτιμώ, όταν στρώνω ένα "καλό" τραπέζι. Φυσικά, υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορείτε να δημιουργήσετε χωρίς πολύ κόπο. Σε επόμενο post... 

Τσέπη




Διπλώνετε την πετσέτα στα 4.Παίρνετε τις 2 από τις 4 άκρες της κορυφής και τις διπλώνετε προς τα κάτω, ενώ, ταυτόχρονα... δημιουργείτε με τα δάχτυλα μια πιέτα περίπου στο κέντρο.




Πιέζετε με τα χέρια σας να "κάτσει" η πιέτα.Γυρνάτε την δεξιά γωνία προς τα πίσω.Πιέζετε με τα χέρια σας




Κάνετε το ίδιο και για την αριστερή γωνία.Έτοιμο!Στο τσεπάκι που δημιουργείται βάζετε τα μαχαιροπήρουνα, επάνω στο πιάτο ή στο πλάι, δεξιά του πιάτου. 

Γιακάς





Έχοντας απλώσει την πετσέτα από την ανάποδη, την διπλώνουμε στα 2 προσέχοντας να έχουμε στην κορυφή το κέντημα που μπορεί να έχει η πετσέτα μας.Παίρνουμε την αριστερή κάτω γωνία του τριγώνου που σχηματίζεται και την φέρνουμε στη κορυφή. Το ίδιο κάνουμε και με την κάτω δεξιά γωνία. Πιέζουμε καλά με τα χέρια μας.




Παίρνουμε την κάτω γωνία του ρόμβου που σχηματίστηκε την διπλώνουμε προς την κορυφή και ταυτόχρονα τσακίζουμε την μύτη προς τα κάτω... Πιέζουμε για να στρώσει.Παίρνουμε τη δεξιά γωνία και την γυρνάμε προς τα πίσω.




Το ίδιο κάνουμε και με την αριστερή και στη συνέχεια περνάμε την μία γωνία μέσα στην άλλη. Ανοίγουμε την πετσέτα με τα δάχτυλα ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να σταθεί όρθια.Την βάζουμε να πατήσει στο τραπέζι και ανοίγουμε τις δύο άκρες δημιουργώντας τον γιακά.


Έτοιμη!!! 


Ελπίζω να βοήθησα! Καλή επιτυχία στο δείπνο σας!  

Γράψτε σχόλιο

Κατηγορίες

Newsletter Offer

×

Εγγραφείτε και κερδίστε έκπτωση αξίας -10%

Ο κωδικός αποστέλλεται στο e-mail σας!

* E-mail: